Název příspěvku:

Synteticky vyrobená umělá sladidla


vložil: Václav (21.01.2018 01:43)
kategorie: očisťovací techniky, půsty
 
S kamarádem jsme diskutovali téma "umělá sladidla".

Tedy.. proč se nám něco zdá "sladké"?

Ano, na jazyku na to máme buňky.

Ale jak to funguje?

Velmi zjednodušeně řečeno - molekula cukru má konkrétní tvar (nějak vypadá) a přesně zapadne do místa, kde se na tyto molekuly "čeká" na jazyku.

Něco jako klíč a zámek.

Důmyslné...

Ovšem, co když chce někdo vyrobit "Umělý cukr"? Jak se taková věc vyrobí?

Např. se v laboratoři vytvoří látka, která vypadá co nejpodobněji té "molekule cukru".

Takže pokud si takové molekuly (umělé sladidlo) dáme na jazyk, co se stane?

Bude nám to připadat sladké...

A to chceme, že? Něco, co je snadné vyrábět (je to levné) a chutná to jako "cukr".

Co se ale děje v těle, když takovou věc sníme / vypijeme?

Mozek tuto informaci zpracuje a pošle do žaludku signál, že se mají začít uvolňovat enzymy, které umí štěpit cukry (připrava na to, že tam dorazí cukry, které byly rozpoznané na jazyku)

Jenže do žaludku žádné cukry nedorazí. ://

Dorazí tam něco, co sice vzhledově (na molekulární úrovni) "vypadá" jako cukr, ale je to jiný chemický vzorec a s cukrem to nemusí mít nic společného..

A ty enzymy, které čekají na cukr? Tak třeba začnou leptat stěny žaludku...

Takto vyrobené umělé sladidla - pěkná "prasárnička", že? :)

-------------------------------

Nehledě k tomu, že se takto do těla dostalo něco, co tělo nezná a ve volné přírodě by se s takovou látkou nikdy nesetkalo.

Experimenty na lidské rase - přímo v našich domovech :))

přidat komentář »


Tato stránka byla vygenerována 27.05.2018 05:06:01. Její on-line verzi lze najít na adrese http://zivotni-energie.cz/
Upozornění: Přebírání textů a obrázků je bez svolení provozovatele těchto stránek zakázáno!