Tibetská houba - výroba domácího kefíru

sestavil: Václav
použitý zdroj: (stránka byla zrušena)

Tibetská houba vám umožní si v klidu a pohodlí vašeho domova připravit kefírový nápoj, který má blahodárné účinky na lidský organismus. Nápoj z Tibetské houby chutná trochu jako zákys nebo podmáslí.

Kefírová kultura

Tibetská houbaKefírová kultura pochází z kavkazských hor a její stáří se odhaduje na 5000 let. Podle staré kavkazské legendy daroval kefír pravoslavným kněžím Alláhův prorok Mohamed. Věřilo se, že pokud se tohoto pokladu zmocní nějaký cizinec, ztratí svoji moc a sílu. "Houba" byla tedy pečlivě střežena před cizinci a kefírová kultura byla předávána z generace na generaci jako součást kmenového bohatství.

Cizinci občas dostali hotový nápoj ochutnat, ale jeho původ a postup výroby se přísně střežil. V 19. století se o kefírovou kulturu začali zajímat ruští lékaři, a tím také došlo k prvnímu publikování knih na toto téma.

Obyvatelé Kavkazu používali kefír jako prostředek k uchování kozího, koňského nebo kravského mléka. Neměli ledničky a toto byl jediný způsob, jak uchránit mléko před znehodnocením. Mléko uchovávali spolu s kefírovými kulturami v kožených vacích a mimo jiné díky pozitivním účinkům kefírových kultur na lidský organismus se dožívali extrémně vysokého věku.

Kefírový nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organismus. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimuluje imunitní systém. Díky faktu, že se mléčný kefír živí laktózou z mléka, mohou ho konzumovat i osoby, které jsou na tuto látku alergické.

Blahodárné účinky

Tibetská houba obsahuje následující uzdravující síly:

  1. reguluje obranné látky organismu
  2. uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
  3. uzdravuje slinivku, játra a slezinu
  4. uzdravuje žlučník, střeva, dvanácterník a hojí vředy
  5. uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
  6. houba vyvíjí antibiotika a hojí záněty organizmu
  7. reguluje tlak krve
  8. zadržuje metastázy a brzdí jejich vývoj
  9. zabraňuje rychlému stárnutí
  10. zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem

Příprava a léčebná kůra

Dvě polévkové lžíce Tibetské houby se přelijí asi 1/4 litrem nesvařeného mléka (postačující množství pro jednu osobu). Po 24 hodinách důkladně a opatrně zamícháme dřevenou nebo plastovou lžící. Pak scedíme přes plastový cedník. Houbu, která zůstane na cedníku, propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme zpět do vypláchnuté sklenice. Opět přelijeme nesvařeným mlékem. Ve sklenici přikryté mulem, gázou nebo papírovým ubrouskem necháme odstát 24 hodin, při pokojové teplotě. To provádíme po dobu 20 dnů.

Mléko pijeme každý večer před spaním. Po vypití už nic nejíme. Nevynecháme žádný den. Po 20 dnech učiníme desetidenní přestávku. Kůra se musí opakovat tak dlouho, dokud se nedostaví zřetelné a zřejmé zlepšení zdravotního stavu. Dbejte na to, aby houba byla vždy zalita mlékem, jinak zčerná a ztrácí po 25 dnech zdravotní účinky. Během desetidenní přestávky je třeba houbu čistit a zalévat čerstvým mlékem. Houba se nesmí dostat do styku s kovem. Zdravá houba se po 17 dnech zdvojnásobí. Pak lze množství dělit na polovinu a darovat jiným lidem. Prosím, nevyhazujte rozmnoženou část houby, ale darujte ji dalším lidem, protože je to opravdu vzácná houba.

Houbu je nutné dobře proplachovat pod tekoucí vodou (nebát se na ni chytnout rukou). Při špatném proplachování se začne na houbě vytvářet sliz! Pokud máte již na houbě sliz, takovéto mléko nedoporučuji pít. Mohlo by dojít k bolesti břicha, popř. k průjmu. Mléko začnete pít až houbu zbavíte slizu. Tibetská houba se může také bez problémů mrazit. Přechovávání ve sklenici je zbytečně pracné a houba se může zkazit, když se denně neproplachuje.


Seznam lidí, kteří nabízí tibetskou houbu: Tibetská houba, Kombucha, Tibi krystaly


Vloženo: 19.03.2008

KOMENTÁŘE

počet komentářů: 248
poslední: 14.08.2014 18:36

SOUVISEJÍCÍ STRÁNKY


Stručný kontakt

E-mail:
administrator@zivotni-energie.cz

Přihlášení

Login:
Heslo:

K zamyšlení

Cit se ve mně probudil dříve než myšlenka. Nic jsem nechápal rozumem, všechno jsem cítil. (Ludwig van Beethoven)
- zkuste štěstí a seznamte se!
- meditace, přednášky, semináře
- Praha, Brno i další místa v ČR
- prodej nebo darování tibetské houby
- nabídka knih na prodej
- informace o Reiki
- nabídka spolubydlení
- prostory pro různé akce


Cesta za poznáním
komentářů: 0
Léčitel Ivan Gellner - léčení ..
komentářů: 2, poslední: 20.10.2014

Harmonie, soulad, souznění
komentářů: 33, poslední: 23.10.2014
Duchovní, či jinak zajímavé fi..
komentářů: 171, poslední: 21.10.2014
Ztuhnutí a vibrace při usínání
komentářů: 53, poslední: 7.10.2014
Pokračovatel Květoslava Minaří..
komentářů: 22, poslední: 6.10.2014

Veřejná seznamka
komentářů: 40, poslední: 24.01.2014
Svět barevných balónků
komentářů: 2, poslední: 20.10.2014

Anketa

Jakou máte nejraději sprchu?
-> -> -> ->
Celkem hlasovalo: 1135

Copyright © 2007-2014: Všechna práva vyhrazena | Úvodní stránka | Seznamka | Reiki Praha | Mapa stránek | Poslat zprávu | Ikonky | Kontakt | RSS 2.0

ZDRAVÍ:

Jak se dnes cítíte?
VZTAHY S LIDMI:

Jak se dnes cítíte?
PSYCHIKA:

Jak se dnes cítíte?
VNITŘNÍ KLID:

Jak se dnes cítíte?